Kaş Ekimi
İnsan yüzünün en göz önünde olan bölgesinde yer alan kaşlar, erkekler ve kadınların fiziksel görünümleri açısından oldukça önemlidir. Yaşlanma, genetik faktörler ve kaza gibi sebepler doğrultusunda kişiler, kaşlarında dökülmeler yaşayabilir ya da kaşlarını tamamen kaybedebilirler. Bu durum, kişilerin özgüven kaybı yaşamalarına sebep olabilir. Kaş ekimi nedir sorusu burada ortaya çıkar. Kaş bölgesinde seyrelmeler yaşayan ya da kaşları tamamen dökülmüş olan kişilerin, kaşlarına tekrar kavuşmalarını sağlayan yöntem, kaş ekimi olarak adlandırılır. Kaş ekimi erkek ya da kadın fark etmeksizin her bireye uygulanabilir.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Kaş ekimi nasıl yapılır sorusu, kaş bölgesinde seyrelmeler olan ya da kaşlarını tamamen kaybetmiş kişiler tarafından sıklıkla sorulur. İşlem için öncelikle kaş ekimi yapan doktorlar, kişi için uygun olan kaş şeklini belirlerler. Kişinin talebi ve yüzüne göre en uygun kaş şekline karar verilmesinin ardından ilgili bölgeye çizim yapılır. Bunun ardından, kaş bölgesi için ihtiyaç duyulan greft sayısı, hastanın donör bölgesinden tek tek alınır. İşlemin bu kısmında yüksek teknoloji mikro motor kullanılır. Mikro motorun uçlarının 0,30 ile 0,80 mm olması gerekir. Donör bölgeden alınan greftler uygun solüsyonda ve uygun sıcaklıkta dinlendirilir. Çizim şekline göre kaş bölgesinde kanalların açılmasının ardından saç folikülleri bu kanallara yerleştirilir ve işlem tamamlanır.
Kaş Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kaş ekimi öncesi ve sonrası kişisel bakım, ekilen kaşların sağlıklı şekilde büyüyebilmesi açısından büyük önem taşır. Kaş ekiminden sonra hastaları 10 günlük kabuklanma süreci bekler. 10. günün sonunda kabuklar dökülür ve kişiler normal görüntülerine kavuşurlar. Kaş ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanır:
- Kaş ekimi sonrası bakım oldukça önemlidir. Bu doğrultuda kişilerin uzman doktorlar tarafından kendilerine bildirilen talimatları yerine getirmeleri gerekir.
- Kaş ekimi yaptıranlar ilgili bölgedeki kaşarın dökülmesinden dolayı endişe duymamalıdırlar. Ekilen bölgedeki kaşlar önce dökülür fakat 4. aydan itibaren ince ince çıkmaya başlar.
- Hastalara uzman doktorlar tarafından kaş ekimi hakkında bilgiler verilmelidir. Böylece kişiler kaş sağlıkları için en uygun olan uygulamalar hakkında bilgi sahibi olurlar.
- İşlem sonrası bölgenin temiz tutulması ve bir süre sıvı ile temas ettirilmemesi gerekir.
Kaş Ekim İşlemini Kim Yapar?
Kaş ekim işleminde hastalara lokal anestezi uygulandığından, işlemin en iyi kaş ekimi yapan doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. İşlemin aynı zamanda steril ve profesyonel hastane ortamında gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. İzmir Ekol Hastanesi olarak hastalarımıza alanında uzman doktorlarımız, güler yüzlü personelimiz ve sağlık odaklı anlayışımız ile hizmet vermekteyiz. Bu doğrultuda İzmir Ekol Hastanesi Saç Ekim Kliniği birimimiz, profesyonel düzeyde kaş ekimi yapabilecek yeterli bilgi ve donanıma sahip olarak tüm hastalarımızın hizmetindedir. Kaş ekimi İzmir bölgesinde sıklıkla yaptırılan bir uygulamadır. Siz de İzmir’de yer alan hastanemize başvurarak kaş ekimi fiyatları ve kaş ekimi operasyonu gibi konular hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabilir ve kaşlarınıza kavuşarak özgüvenli ve mutlu bir yaşam sürmeye başlayabilirsiniz.
Kaş Ekim İşleminin Avantajları
Kaş ekim yönteminin en büyük avantajı, kişilere kaşlarını yeniden kavuşturmasıdır. Bunun dışında kaş ekim işleminin avantajları şu şekilde sıralanabilir:
- Kaş ekim işlemi sırasında hastalara lokal anestezi uygulandığından, hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez.
- Kaş ekimi işleminde kişilerin ilgili bölgelerinde herhangi bir yara ya da dikiş izi kalmaz.
- Kaş ekim işlemi ile kişiler, doğal ve gür görünümlü kaşlara sahip olurlar.
- İşlem sonrası kişiler normal yaşantılarına devam edebilirler. Tüm işlem yalnızca 1-2 saat sürer.
- 4. aydan itibaren ince ince çıkmaya başlayan kaşlar, 1 yıl içerisinde tam olarak uzar. İşlemin ardından 2 yılın geçmesi ile birlikte kişiler, normal görünümlü ve gür kaşlara sahip olurlar.